dissabte, 1 de maig del 2010

La pissarra digital



Bones companys! Avui hem estat treballant una mica més amb el blog. Poc a poc ens anem fent la idea de com funciona tot aquest món.
Volem compartir amb vosaltres un tema que avui en dia s'està posant molt de moda i la veritat és que creiem que és molt interessant per ensenyar als nostres alumnes d'una manera més divertida i lúdica.
Hem estat informant-nos sobre les pissarres digitals interactives, que a primera vista tenen una semblança amb les pissarres habituals que es troben en els centres escolars, solament és que el guix utilitzat des de fa molts anys, és substituit per un llapis interactiu que podriem dir que fa la mateixa funció que un ratolí inalàmbric d'un ordinador. El mestre fa les seves aportacions des de i sobre la superfície de la pantalla. Aquesta està connectada a un ordinador i l'ordinador està connectat a un projector. Sobre la pantalla s'hi poden projectar tot tipus de materials ja elaborats o fins i tot creats per nosaltres mateixos. Per això s'utilitza un software que llença les activitats sobre la pantalla i que permet també ser modificades.
Creiem que gràcies a aquestes pissarres es pot ensenyar els continguts als nostres infants d'una manera, com hem dit abans, més lúdica i divertida, però no s'hauria de deixar de banda el llapis i el paper, ja que també són de caire important pel desenvolupament motriu dels nens i nenes.

Hi ha una gran varietat d'activitats , aquestes que us mostrem són unes de les moltes que podeu trobar.
És interessant el fet que es puguin fer creacions pròpies, i es puguin dissenyar models diferents d'aprenentatges.
Tot seguit us adjuntem un dels molts videos que mostra les diferents activitats que es poden fer amb les pissarres digitals a una aula ordinària.


Seguirem cercant informació sobre les pissarres....però de moment us hem fet una pinzelladeta...

Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Plantilla original blogspot modificada por plantillas blog