divendres, 30 d’abril del 2010

Jocs adaptats per discapacitats motrius, visuals i auditives



En aquest espai us volem mostrar quines són algunes de les modificacions que s'haurien de dur a terme a l'hora de realitzar activitats d'espai obert, com podria ser al pati de l'escola, al gimnàs...davant d'algun alumne amb alguna discapacitat, ja sigui motriu, visual o auditiva. Creiem que és molt important tenir present aquestes modificacions, ja que per l'infant el fet de jugar no li ha de ser un problema, sinó tot al contrari.

Discapacitat motriu: L'espai s'ha de delimitar per compensar les dificultats de mobilitat. Hauria de ser llis, sense desnivells.
En cas d'anar en cadira de rodes, s'hauria de jugar en un espai més gran. Pel que fa als materials haurien de ser tous pels jugadors amb problemes de prensió, entre altres.

Discapacitat visual: L'orientació hauria de ser sonora i tàctil, també es podria acompanyar amb una corda o un altre material que li fos d'utilitat per a la seva mobilitat.
Si la visió és parcial, no total, s'haurien de reforçar els espais amb colors, mocadors...etc. Aquí us deixem un espai que hem trobat interessant de jocs per ordinador, en aquest cas són jocs per a nens i nenes de P-3, P-4 i P-5, amb una baixa visió. Jocs

Discapacitat auditiva: No variarà de l'anterior.

Però sobretot en tots tres casos, els missatges que els hi hem de donar, a l'iniciar el joc, han de ser clars i entenedors.

Està clar que això ha estat una pinzellada, hi ha altres adaptacions que es poden fer servir, nosaltres us hem volgut compartir aquestes.

Esperem que us sigui de gran utilitat. Fins aviat amics !!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Plantilla original blogspot modificada por plantillas blog