dimecres, 7 d’abril del 2010

Els perifèrics per a persones amb discapacitat


És sabut que les persones amb discapacitat de tipus visual, auditiu i motriu tenen dificultat per accedir a les noves tecnologies, donat que aquestes estan dissenyades, en àmbits generals, per a ser utilitzades mitjançant una motricitat fina (teclats, ratolins, etc.) i una agudesa visual (lletra petita, colors lluminositat...) dins dels paràmetres que es considera "normal".
Doncs heus aquí la solució.
Algunes empreses han creat perifèrics informàtics adaptats a diferents discapacitats que permeten aquest accés a les noves tecnologies.
El principal problema que existia fins ara era la poca practicitat del producte i el seu elevat cost, però existeix una empresa, ENESO, formada per joves empresaris que han dissenyat un producte a l'abast de tothom, donat que utilitzen una tecnologia més senzilla i alhora més eficaç.
El producte que han creat s'anomena Enpathia i es troba actualment en tràmits de patentar-se. Es tracta d'un perifèric per a l'ordinador que permet controlar el cursor mitjançant els moviments naturals d'alguna part del cos com ara el cap, la cama, l'avantbraç, etc. Per a complementar aquest producte, han creat també algunes aplicacions informàtiques que faciliten l'entrada de text o la interacció amb l'ordinador sense la necessitat de polsadors adicionals.

El seu creador comenta que la idea principal és que sigui ràpid d'utilitzar i més útil que els que hi ha actualment al mercat.
Així doncs, aquests tipus de perifèrics salten una barrera més i fomenten la integració i normalització de les persones amb discapacitat en el seu context físic i social, asseguren l'adaptació a les necessitats específiques o especials de persones amb discapacitat, fomenten l'autonomia, faciliten els intercanvis comunicatius i alhora, faciliten també l'aprenentatge.
Després d'escriure totes aquestes paraules, ens plantegem seriosament si no és absolutament necessària l'aplicació de totes aquestes tecnologies a les aules. De què servirà si no tota aquesta teoria? Si els nens i les nenes amb necessitats educatives especials acudeixen a l'escola ordinària, no és lògic que tinguin accés als ordinadors de la mateixa manera que el tenen la resta d'alumnes? Potser encara necessitem saltar una barrera més perquè tot això estigui a l'abast de de totes les escoles...
Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Plantilla original blogspot modificada por plantillas blog