divendres, 14 de maig del 2010

JCLIC



Estimats companys!

Avui us parlarem una mica del JCLIC.
JCLIC està format per un conjunt d'aplicacions informàtiques que serveixen per realitzar diferents activitats educatives, com poden ser associacions, exercicis de textos, trencaclosques...entre altres.
Està desenvolupat en la plataforma Java. La Zona Clic ofereix un espai de cooperació oberta a tots aquells educadors i educadores que vulguin compartir tots els materials didàctics que creguin convenients.
Hem estat observant i creiem important la biblioteca d'activitats que s'ha anat format a partir d'aplicacions fetes amb Clic 3.0 i Jclic. Clic 3.0 funciona en entorns de Windows (3.1 o superior). Les activitats es presenten a partir de paquets, i per tant per veure un paquet d'activitats és necessari tenir instal.lat aquest programa (Clic 3.0). L'instal.lació del programa és lliure, des de la Zona CLic.

Per quins nens es pot fer servir?

La veritat és que aquest programa abarca totes les edats, creiem que és de gran aportació per a nens amb dificultats de lectura, d'escriptura, de càlcul...també pot servir com a reforç per qualsevol tipus d'alumnat que tingui alguna dificultat i per a qualsevol etapa educativa.
Està clar, que per adults també és un bon recurs.
Cal dir que ens ha sorprès i ens ha semblat molt interessant que en aquest programa es poden fer activitats de logopedia, per tant és excel.lent per aquells alumnes que puguin tenir algun problema de parla i de llenguatge.

Què hi podem trobar al JClic?

Com hem dit abans hi ha moltes activitats i d'una gran varietat, des d'activitats per als més petits a activitats per a adults. Activitats per a totes les àrees (catalana, castellana, matemàtiques, ciències socials, plàstica, entre altres...) Us animem a que hi entreu i hi feu una ullada !!


És un eina fantàstica i molt útil per al docent ja que a més a més de generar ajuda, reforça la pràctica educativa de forma activa, participativa i divertida.
No ens cansarem de dir però, que s'ha de fer sempre un bon ús d'internet i tampoc cal abusar.

Anirem ampliant informació... fins aviat amics!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Plantilla original blogspot modificada por plantillas blog