divendres, 14 de maig del 2010

Solucions informàtiques per a la discapacitat visual


Eiiiii!!!
Hem posat una mica més el nas a internet per a recollir una mica d'informació sobre quines sortides informàtiques tenen les persones amb discapacitat visual. Bé doncs, hem trobat que aquests recursos es divideixen en tres subcategories depenent del tipus d'usuari que els utilitzarà:


- Ampliació d'imatge
- Síntesi de veu
- Sortida Braille
El primer recurs està dissenyat per a persones amb restes visuals; el segon, per a cecs totals, i el tercer, a més dels dos anteriors, està destinat també a les persones sord-cegues.
Dins del recurs d'ampliació d'imatge, trobem elements informàtics adaptats com pot ser la pantalla de text ampliada o la pantalla gràfica ampliada. Cal recordar, però, que simplement són perifèrics, és a dir, no és un programa d'ordinador com a tal.
Si anem cap a la opció de síntesi de la veu, hi trobem un sistema l'objectiu del qual és l'enviament d'informació de la computadora a l'usuari mitjançant missatges parlats; és el cas del programa Viavoice creat per IBM, entre d'altres.
Pel què fa a la sortida Braille, aquest recurs tracta d'un terminal de lectura Braille de la pantalla de l'ordinador, tot i que és potser el recurs menys utilitzat.

Creiem, però, que tots aquests recursos potser s'han d'haver utilitzat abans de poder-ne opinar, donat que potser uns funcionen millor que d'altres, per no dir que n'hi hauran alguns que s'adaptaran millor a les necessitats d'una persona i a una altra potser no li resultarà tan útil...
De totes formes, aquí us deixem la info perquè us n'informeu, trieu i remeneu.
Una abraçada!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Plantilla original blogspot modificada por plantillas blog